cover

Hänt i veckan v.46

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 46

Måndagen den 2015-11-09

Fagersjö: Det luktar rök i trapphuset till ett flerbostadshus.
Räddningstjänst och polis åker till platsen. Röken kan så småningom härledas till ett stuprör i anslutning till entrén. Polis skriver en anmälan avseende skadegörelse genom brand.

Farsta: Civil väktare observerar en person som stoppar ner diverse varor i en medhavd väska i en butik i Centrum. Personen lämnar sedan butiken utan att betala för varorna i väskan. Personen grips utanför butiken och polis kallas till platsen. Polis skrev anmälan om stöld.

Tisdagen den 2015-11-10

Farsta centrum: En person vakter ingripit mot hade vapen på sig.
I samband med skyddsvisitation påträffades knivar, knogjärn och någon form av spray. Polis kommer till platsen och personen medtas misstänkt för ringa narkotikabrott och misstänkt för brott mot både knivlag och vapenlag.

Farsta: Rattfull förare stoppad av polis.
Polisen stoppar en personbil på riksväg 73 i höjd med trafikplats
Farsta. Föraren av personbilen blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas in till polisstationen för provtagning och förhör. Föraren misstänks för rattfylleri.

Sköndal: Riksväg 73. Två personer som går på vägen. Polis skickas för att kontrollera individerna. Polispatrullen informerade om att de inte fick gå på vägen och anvisade de till en väg som är lämpligare att ta sig fram på utan risk för att råka ut för en olycka eller orsaka en trafikolycka.

Onsdagen den 2015-11-11

Hagsätra Torg. Man ertappad med att snatta.
Polis beordrades till en matbutik sedan en person ertappats med att snatta varor.

Hittills under dygnet har polispatruller i länet beordrats till butiker vid ett 30-tal tillfällen sedan personer ertappats med att stjäla varor.

Högdalen: Polis kallas till platsen där två fordon sammanstött. Polis tar uppgifter från båda parter och anmälan på trafikbrott skrivs.

Torsdagen den 2015-11-12

Farsta: En person uppmärksammas i en matbutik då han stoppar på sig diverse varor i sin väska. Personen grips då han passerat kassan utan att betala för varorna i väskan. Polis kommer till platsen och anmälan om snatteri upprättas.

Hökarängen: Polispatrull fattar misstanke om narkotikabrott hos en person som passerar patrullen som är på ett annat jobb på adressen. Den misstänkta personen har både brukat narkotika samt har narkotika på sig. Det blir transport till Västberga för provtagning samt fortsatt utredning i ärendet narkotikabrott, eget bruk samt innehav.

Fredagen den 2015-11-13

Farsta: Väktare observerar en misstänkt person stå och bryta på en källardörr till ett bostadshus. Den misstänkte grips och polis kallas till platsen. Polisen övertar gripandet och gärningsmannen tas till Västberga för vidare utredning.

Lördagen den 2015-11-14

Farsta: Bil togs i beslag vid trafikkontroll.
I samband med att en bilist kontrollerades vid Sunneplan kontstaterades att föraren saknade körkort och rapporterats för detta flera gånger. De tre i bilen, föraren och två passagerare, misstänks även för brott mot narkotikalagen genom att ha brukat narkotika. Följdaktligen misstänks föraren även för drograttfylleri. Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen. De tre får följa med till polisstationen för provtagning och utredning.

Farsta: Stoppad och kontrollerad bilförare misstänkt rattfull.
Polispatrullen stoppade bilisten på Nykroppagatan då bilen enligt data ska vara avställd. Föraren saknade körkort och medtas till polisstationen för kontroll och utredning misstänkt för rattfylleri.

Söndag den 2015-11-15

Farsta Centrum: En man rånad och misshandlad av 4-5 andra män. Polis beordrades till platsen efter uppgifter om att en man misshandlats och rånats på sin mobil av 4-5 andra män. Mannen förd till sjukhus med vad som uppfattades som en knivskada i ena skinkan.Spaningar i området efter förövarna gav inga resultat.

Rågsved: Polis kallas till plats pga pågående slagsmål. Då patrullen kommer till platsen hade en gärningsman lämnat platsen men det var fortfarande stökigt där. En person omhändertas och anmälan skrivs på skadegörelse.