cover

Hänt i veckan v.34

Hänt i veckan i Farsta lokalpolisområde – Vecka 34

Måndagen den 2015-08-17

Farsta: Två personer grips efter att de varit runt i flera butiker i Centrum och tillgripit diverse saker. Polis kommer till platsen och anmälan om snatteri upprättas.

Farsta: Anmälare ringer till Polisens kontaktcenter och berättar att någon okänd sparkat in en fönsterruta intill porten på fastigheten. Anmälan skrivs om skadegörelse.

Tisdagen den 2015-08-18

Farsta: Hastighetskontroll upprättad på Magelungsvägen. Flera förare rapporteras för hastighetsöverträdelse.

Onsdagen den 2015-08-19

Farsta Centrum: En person sitter vid ett bord med en stor kniv framför sig. Personen kontrolleras och anmälan upprättas om brott mot knivlagen.

Högdalen: Polis har beordrats till platsen efter uppgifter om att en knivbeväpnad kvinna fanns på plattformen. Kvinnan hade suttit och slipat en kniv samtidigt som hon uppträdde märkligt. Det visade sig att kvinnan endast hade bestick på sig.

Torsdagen den 2015-08-20

Hökarängen: Full man som kört in i flera bilar lämnar platsen gående. Anmälaren har gått efter mannen och kan vittna om körningen. Då polis ska ingripa mannen blir mannen stökig varför han beläggs med handfängsel. Mannen medtas för provtagning och utredning.

Tallkrogen: Hägervägen i Tallkrogen. Misstänkt drograttfyllerist stoppad. En polispatrulls fordons- och förarkontroll resulterade i att föraren misstänks för drograttfylleri.

Fredagen den 2015-08-21

Farsta. Rattfylleri och stulet fordon vid kontroll av två mopedister. En av de kontrollerade mopedisterna framförde en moped som var efterlyst som stulen. Den andre mopedisten misstänks för rattfylleri.

Farsta Strand: Anmälare ringer in om en person som ligger på marken och inte kan ta sig upp. Personen är väldigt berusad. Patrull omhändertar personen enligt lagen om berusade personer och denne körs till vårdinrättning.

Högdalen: En person avlägsnas från Högdalens tunnelbana efter att flertalet gånger blivit avvisad av ordningsvakter.

Lördagen den 2015-08-22

Farsta: En patrull kontrollerade några personer som stod och rökte då misstanke om narkotikabrott uppstod. En av personerna uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Den misstänkte hade även narkotika på sig. Anmälan skrevs på brott mot narkotikastafflagen.

Söndagen den 2015-08-23

Fagersjö. Det misstänks brinna i en tvättstuga.
Räddningstjänst och polis åker till Ejdervägen. Det är rökutveckling från tvättstugan men branden var släckt. 
Det hade brunnit i ett torkskåp.Polisen utreder misstänkt allmänfarlig vårdslöshet