Söndagen 12 mars hade vi Ola Larsson på plats för att utbilda våra ledare och tränare i träningsverktyget Supercoach. En app som förenklar träningsupplägget för våra tränare!

Söndagen 12 mars hade vi Ola Larsson på plats för att utbilda våra ledare och tränare i träningsverktyget Supercoach. En app som förenklar träningsupplägget för våra ledare. Supercoach kommer att vara ett bra och viktigt stöd samt verktyg i föreningens vision om att skapa en ”röd tråd” i vår fotbollsutbildning. Skogås-Trångsunds FF´s ambition och önskan är att alla lag på ungdomssidan börjar använda appen.

Under söndagen gick vi bland annat igenom pedagogiken bakom träningsupplägget i Supercoach, samt tittade på olika lösningar till hur man anpassar övningen till sin grupp. Det var både i teori och i praktik.

”Supercoach gör planering fotbollsträning super lätt. Med ett bibliotek av övningar anpassade för olika åldersgrupper och tydliga instruktionsfilmer. Supercoach ger dig kunskap och inspiration för att maximera din coachning. Kombinera övningar för att skapa utmanande nya metoder eller använda färdiga sådana. Den smarta praxis kalender kan du dela och effektivt planera din träningssäsong tillsammans med co-tränare i ditt team”

Fotbollsgruppen kommer under våren ha två interna träffar med våra ledare för att få återkoppling och utvärdering av Supercoach. Ola kommer på besök igen innan sommaren för att hålla i ytterligare en utbildning.

Inom kort kommer appen att vara tillgänglig även för telefoner och plattor med Android så alla kan använda den!

Är ni intresserade av att få tillgång till Supercoach eller har frågor. Kontakta Peter Gustafsson: peter.g@skogas-trangsundsff.com