Nattvandrande vuxna, föräldrar och äldre ungdomar ökar tryggheten för våra barn och ungdomar i Huddinge. Här i Huddinge sker nattvandringen inom ramen för kommunens trygghetsarbete, men bygger på att frivilliga aktörer är ute och vandrar.

I östra Huddinge är det föräldrarna i Skogås-Trångsunds FF som har hand om nattvandringen. I Skogås nattvandrar också 142-Familjen. Samling varje fredag klockan 18.30 på Nytorps Mosse IP under terminerna, men vandring sker även på skolavslutningen samt på valborg.

Kontaktuppgifter

Information finns på deras facebook-sida eller på www.skogas-trangsundsff.com/.

E post: nattvandring@skogas-trangsundsff.com

Nattvandring Skogås-Trångsund på Facebook 

Vad gör nattvandrarna och vad är kommunens ansvar

Nattvandrarna är frivilliga privatpersoner över 18 år som kan förebygga våld, missbruk och kriminalitet och får ungdomarna att känna sig sedda och trygga. Nattvandrare har ingen myndighetsstatus eller tvingande befogenheter.  Huddinge kommun samverkar och stöttar föreningar och enskilda personer som vill engagera sig och bedriva nattnadring.

Det finns särskilda mål med nattvandringen 2016-2018 för dig som vill veta mer. 

Nattvandrarna träffas vid veckoslut, storhelger, skolavslutningar eller vid andra tillfällen för att bidra till vuxentätheten och tryggheten på gator och torg. Nattvandrarna bär jackor eller västar med särskild text, så det framgår att de är nattvandrare.

Nattvandrarna har en god kontakt med bland annat polisen, vaktbolag, fritidsgårdar och socialtjänsten.